Strategi Marketing Nyeleneh Para Pedagang, No. 5 Ini Bikin Geleng Kepala

Strategi pemasaran adalah salah satu cara untuk penjual memasarkan produk, baik barangan mahupun perkhidmatan. Dengan cara itu, penjual atau peniaga boleh mendapat jumlah jualan yang lebih tinggi.

Strategi pemasaran boleh dilakukan dengan rancangan atau taktik tertentu bertujuan untuk menjadikan bakal pembeli lebih berminat dengan produk yang dipasarkan.

Strategi pemasaran itu sendiri mempunyai peranan yang sangat penting dalam sesebuah syarikat atau perniagaan. Sebab, dia berperanan dalam menentukan bagaimana nilai ekonomi sesebuah syarikat atau perniagaan.

Bagi anda yang mempunyai perniagaan, adakah anda mempunyai strategi pemasaran yang baik untuk meningkatkan nilai ekonomi perniagaan anda? Jika tidak, adalah idea yang baik untuk menggunakan strategi ini untuk meningkatkan jualan.

Nampaknya, ada sesetengah orang yang menggunakan strategi pemasaran dengan taktik dan cara yang luar biasa. Seperti beberapa peniaga berikut yang menggunakan strategi untuk meningkatkan jualan mereka dengan cara yang lucu dan cukup menghiburkan.

Seperti apa? Mari lihat 10 potret strategi pemasaran yang unik yang boleh membuat anda menggelengkan kepala anda di bawah.

1

2

3

4

5

6

7

TRENDING :  7 Potret Gadis Desa Keturunan Inggris yang Tinggal di Rumah Panggung, Cantik dan Sederhana!