Potret Jennifer Heryanto, Pengusaha Sukses Masuk Forbes Under 30

Nama Jennifer Heryanto baru-baru ini menjadi perhatian kerana pencapaiannya yang luar biasa dalam bidang perniagaan. Wanita berusia 29 tahun ini berjaya masuk ke dalam senarai Forbes 30 bawah 30 bersama Stefani Tan dan Jessica Lin.

Forbes 30 bawah 30 adalah senarai golongan muda bawah 30 yang dianggap berpengaruh dalam bidang tertentu. Proses pemilihan sangat ketat, justeru, adalah satu pencapaian yang membanggakan apabila berjaya masuk. Jennifer Heryanto dianggap berpengaruh di rantau Asia dalam kategori runcit dan e-dagang untuk tahun ini.

Wanita cantik ini dikenali sebagai CEO dan pengasas PT Sentra Kreasi Kencana atau SKK Jewels. Syarikat yang dipimpinnya mengeluarkan jenama barang kemas dengan emas sebagai bahan asas. Jenama barang kemas Jennifer ialah Hala Gold dan Sandra Dewi Gold.

Selain itu, wanita muda dan berprestasi ini juga mengusahakan sebuah syarikat dalam bidang perundingan perniagaan. Beliau disenaraikan sebagai Pengasas dan Rakan Kongsi Urusan syarikatnya sendiri, The Wisemen & Company. Maka tidak akan ada penghujungnya jika kita bercakap mengenai kerjaya dan pencapaian Jennifer Heryanto.

Jadi macam mana rupa dia? Berikut adalah potret cantiknya

1

2

3

4

5

TRENDING :  6 Ide Dan Peluang Bisnis Tanpa Modal Menjanjikan Untuk Pelajar